TEDx-Constanta-oana-toiu

TEDxConstanta - Vorbitor

Oana Țoiu

Scriitoare

TEDxConstanta - Vorbitor


Oana Țoiu a gestionat incluziunea socială și antreprenoriatul social că secretar de stat în Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, în Guvernul Dacian Cioloș.

Înainte de a servi în mediul public, a lucrat în mediul ONG și în mediul privat ca antreprenor, iar una dintre afacerile sociale la care a pus umărul, Mesteshukar ButiQ , o rețea de producători meșteșugari de etnie romă și designeri internaționali ce a fost premiat în 2013 de Comisia Europeană că una dintre cele 10 idei de inovare socială de includere în muncă din Uniunea Europeană. Oana a fost nominalizată de revista Foreign Policy România ca unul dintre cei “101 oameni care schimbă România”.


Discurs Oana Țoiu TEDxConstanta 2018

Ce Românie lăsăm moștenire?

Oana Țoiu compară România cu un bonsai. Știai că bonsaiul crește, de fapt, în înălțime mai mult decât îl știm noi să crească? Doar că, rămâne micuț din cauza ghiveciului, a solului, a faptului că îi sunt tăiate rămurelele. Cum ar fi, oare, că moștenire pentru România să fie: hai să schimbăm ghiveciul și să creștem mai mari ? Trăim într-o Românie pe care am moștenit-o cu toții. E România noastră, a tuturor și ține de fiecare dintre noi să o îngrijim și să ne asigurăm că la final lăsăm în urmă lucruri bune.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult