TEDx-Constanta-andreea-bratu

TEDxConstanta - Vorbitor

Andreea Bratu

Pianist concertist & cadru didactic universitar, doctor in Muzica

TEDxConstanta - Vorbitor


Cântă la pian de peste 25 de ani. A început să studieze muzica în București și a absolvit Conservatorul tot acolo. Apoi, a făcut o serie de  master-class-uri europene pentru desăvârșirea studiilor pianistice. Ulterior, a obținut diploma de doctor în muzica cu distincția Magna cum Laudae la Universtiatea Națională de Muzică din București. 

Încă din 2005 desfășoară ea însăși activitate didactică din postura de lector doctor universitar al Facultății de Arte din cadrul Universității de Stat “Ovidius” din Constanța. A participat la festivaluri, a colaborat cu pianiști celebri, a dat recitaluri de pian și muzică de cameră cu parteneri din România sau străinătate. 

A înregistrat LIVE concerte de muzică de cameră instrumentală și cu participare vocală. A fost distinsă cu Premiul Criticii Muzicale în cadrul concursului “Mihail Jora” din București, a fost invitată să susțină recitaluri de pian în New York, în săli de concerte prestigioase, precum Carnegie – Weill Hall sau Engelman Recital Hall.


Discurs Andreea Bratu TEDxConstanta 2017

La ce ne folosesc lecțiile de intrument muzical din copilărie?

Goana dupa afirmare, satisfacție imediată, căștig material ne va putea asigura mentinerea unui nivel evolutiv personal ascendent? Ce putem facem pentru a ne perfecționa și depăși limitele personale într-un mod creativ? Ne preocupa viitorul copiilor noștri, dar știm oare cum putem contribui eficient, cu implicații pozitive pe termen lung la dezvoltarea armonioasă a lor? Personalitatea umană complexă, încrezătoare în forțele proprii, angrenată constructiv în mediul social, cu extindere către împlinirea nevoilor de comunicare, apreciere, realizare, estetice, morale, cu certitudine este o reflecție a impactului alegerilor educaționale din copilărie: de mici am învățat în mai mare sau mai mică măsură să ne exersăm capacitățile cognitive, emoționale empatice, ne-am antrenat memoria, atenția și capacitățile kinestezice-motrice prin și datorită experiențelor formative la care am fost expuși. Ne-am bucurat și am suferit, am depașit situațiile nefavorabile, am devenit mai puternici, mai bine pregătiți pentru a aborda într-un mod unic, personalizat, Experiența Existențială. Exista o Cale pe care o putem explora oricând și nelimitat, începând chiar de astăzi: deschiderea către dimensiunile nebănuite ale Muzicii.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult