TEDx-Constanta-ioana-chicet-macoveiciuc

TEDxConstanta - Vorbitor

Ioana Chicet Macoveiciuc

Owner & Autor Prințesa Urbană

TEDxConstanta - Vorbitor


Ioana Chicet-Macoveiciuc este autor de carte pentru copii și pentru adulți și autoarea blogului Printesaurbana.ro, cel mai popular blog pentru părinți din România.

Preocupată de educarea copiilor cu blândețe și respect, Ioana organizează evenimente pentru părinți în multe orașe din România, luptă împotriva violenței familiale, gestionează comunități online de părinți din toată lumea, scrie articole și cărți despre relații bazate pe empatie și ascultare autentică, în speranța unei lumi mai pașnice pentru copiii noștri. Copilăria trebuie să fie Rai!


Discurs Ioana Chicet Macoveiciuc TEDxConstanta 2017

Lasă adevărul să existe și să vindece

De foarte multe ori, pentru a supraviețui unor momente dificile din viețile noastre, suntem nevoiți să ascundem adânc adevărul despre noi. Ne mințim ca să putem merge mai departe. Nu ne uităm înauntru, nu vorbim despre durerea noastră, pentru că e rușine și pentru că ne e teamă de ceilalți. Adevărul e însă că toți suferim, toți avem nevoie să vorbim despre noi și să auzim adevărul altora, pentru că astfel ne vom vindeca împreună și ne vom lega unii de alții prin relații autentice. Copiii noștri au nevoie să știe adevărul despre noi, iar noi, ca parinți, trebuie să găsim căi de a evita păcălelile, minciunile, distragerea atenției, toate aceste tehnici de manipulare care nu conțin adevăr și nu hrănesc relația caldă pe care toți ne-o dorim cu copiii noștri. Adevărul este o cale mult mai eficientă și mai lină.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult