TEDx-Constanta-ioana-matei

TEDxConstanta - Vorbitor

Ioana Matei

Ecolog & Antreprenor

TEDxConstanta - Vorbitor


Ioana Matei este fondatoarea Jovis Cosmetics, un brand 100% românesc, cu produse cosmetice 100% naturale – o afacere de familie clădita pe principii solide și cu rădăcini adânc înfipte în armonia om-natură.

Ecolog de profesie, Ioana și-a dorit ca în paralel cu afacerea să își dezvolte și o carieră în domeniul pe care l-a studiat și pe care îl îndrăgește – ecologia, așa că de-a lungul timpului a lucrat pe diverse proiecte de mediu atât în țară cât și în străinătate, ultima experiență fiind la Joint Research Centre al Comisiei Europene. La intersecția dintre ecologie și antreprenoriat s-a născut ideea unui model de afacere verde, bazat pe reciclarea uleiului alimentar uzat în detergenți prietenoși cu mediul, idee care a clasat-o pe Ioana printre cei 5 finaliști pe Europa ai concursului internațional Young Champions of the Earth organizat de UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).


Discurs Ioana Matei TEDxConstanta 2017

Anatomia unui vis

Îmi place să mă definesc drept o mare visătoarea. De când mă știu visez mult, mare și optimist. Iar visele, fie ele năzuințele cele mai intime sau contribuția mea la visul colectiv de a respecta mediul înconjurător, de a lăsa o lume mai bună în urma noastră, visele au fost cele care mi-au ghidat întotdeauna alegerile, mi-au așternut drumul înainte. Drumul ăsta spre adevărul personal se-ntinde mult în față, nu îi zăresc capătul, dar merg cu încredere pe el și din când în când mai fac câte un popas. Cât să schimb o vorbă cu voi, alți călători, pe alte drumuri. Să vă povestesc despre etape, despre așteptare, despre eșec, lecții, răbdare și despre bucurie. Mai ales despre bucurie. Anatomia unui vis, o poveste de culise.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult