TEDx-Constanta-cristina-chira

TEDxConstanta - Vorbitor

Cristina Chira

Scriitoare

TEDxConstanta - Vorbitor


Cristina Chira, scriitoare și iubitoare de povești, vorbește despre partrimoniu și multiplele lui valențe. Cristina a absolvit „Ion Mincu”, Universitatea de Arhitectură și Urbanism din București. Este membră fondatoare a Asociației Arché, ONG care se ocupă cu protecția și promovarea patrimoniului. În cadrul asociației, coordonează proiectul Monumente Uitate privind inventarierea, cercetarea și aducerea în atenția publicului a ansamblurile nobiliare extraurbane din România.

Cristina și-a descoperit pasiunea pentru poveștile din spatele clădirilor și a urmat un master în Creative Writing la Birkbeck, University of London.

În prezent este coordonatoarea serilor de povești în Constanța, Tomis Heritage Storytelling Evenings, și membră a echipei Casino Rush care a obținut includerea Cazinoului din Constanța pe lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa.


Discurs Cristina Chira TEDxConstanta 2018

Ce moștenim, de fapt, atunci când moștenim patrimoniul?

Patrimoniul este o resursă moștenită, în primul rând prin aceea că atrage și coagulează oamenii și poveștile lor. Iar clădirile de patrimoniu sunt relevante pentru noi pentru că spun ceva despre noi.Pe lângă a fi un drept, patrimoniul este parte din identitatea noastră colectivă și intră, deci, în responsabilitatea noastră ce alegem să lăsăm generațiilor următoare. 

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult