TEDx-Constanta-simona-adam

TEDxConstanta - Vorbitor

Simona Adam

Manager comunități, Activist Civic

TEDxConstanta - Vorbitor


Simona a căutat să înțeleagă contexte, percep��ii și realități, dincolo de studiile formale la Universitatea București (Științe Politice) și Academia de Studii Economice (Comunicare de afaceri în limba engleză). De la 19 ani, Simona a lucrat în mediul bancar, dar și pentru Microsoft România, unde a coordonat programele dedicate mediului academic.

A fost director de cabinet al secretarului de stat Valeriu Nicolae, în cadrul Cabinetului Cioloș, fiind și co-autor al Pachetului Integrat pentru Combaterea Sărăciei. Din 2017, după o bursă în Statele Unite a Departamentului de Stat American, pune umărul la crearea și consolidarea Platformei România 100 și a comunităților locale civice RO100. Activistă civic, Simona s-a implicat în proiecte precum Fondul pentru democrație, Fiecare Vot, diverse proiecte anti-corupție, proiecte de advocacy pentru bolnavii de TBC (ea fiind un fost pacient), iar de peste trei ani este voluntar la școala 136 din Ferentari.

Prin tot ceea ce face, încearcă să crească comunități și sinergii care să acționeze că un catalizator pentru schimbarea României. Fiind, la propriu, un copil al Revoluției, Simona a crescut citind despre comunism, având cartea „1984” a lui Orwell ca și carte preferată și simțind o datorie față de cei care au pus cărămidă cu cărămidă pentru a avea o lume mai bună.


Discurs Simona Adam TEDxConstanta 2018

Obstacole care ne cresc.

Dacă le lăsăm, obstacolele ne cresc. Ne schimbă și ne cresc. Aceasta este lecția pe care Simona Adam a învățat-o în urmă unei întâlniri la 18 ani, cu tuberculoză. Ulterior, a realizat că parcă și societatea noastră e mâncată de tuberculoză, iar din ideea că nu putem lăsă moștenire un pacient bolnav, s-au născut restul demersurilor ei. Astăzi, adaptând o experiență personală la nivelul societății, Simona răspunde întrebării: ”Cum putem să luăm lucrurile grele pe care le trăim astăzi și să le transformăm în putere?”  

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult