TEDx-Constanta-anca-bilba

TEDxConstanta - Vorbitor

Anca Bîlbă

Psihoterapeut

TEDxConstanta - Vorbitor


Anca  a reușit la vârsta maturității să îmbine cu inteligență și  efort, lucrurile care îi plăceau cel mai mult în viață, creând o profesie nouă in România - hipoterapia.

Aceasta a avut pregătire și joburi în domenii de succes, dar a știut ca nu este destul. Astfel a îmbinat dragostea pentru cai cu cea pentru copii și a înființat Asociația de Terapii Suportive Hipoterapia cu scopul de a folosi caii ca suport în terapia unor afecțiuni grave ale copiilor.

Astăzi predă hipoterapia la nivel universitar și se pregătește pentru a transforma aceasta forma de suport într-o profesie la nivel național și internațional.


Discurs Anca Bîlbă TEDxConstanta 2020

The hill is not so steep on horseback

About how hippo-therapy started being practiced in Romania and the people who made this happen.

In this TEDx, Psychotherapist Anca Bilba presents how she started to practice hippo-therapy in Romania, what were the reasons that determined her to do this and what were the challenges she overcame.

About how hippo-therapy started The interview also analyses the benefits of hippo-therapy in the sense of recovering children with psychomotor disabilities, as well as the originality in approaching these types of disabilities with the help of the horse.

Following this interview you will find out more about the advantages of hippo-therapy and the complexity of the results obtained.

Anca managed at the age of maturity to combine with intelligence and effort, the things she liked most in life, creating a new profession in Romania - hippotherapy.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult