TEDx-Constanta-Marius-Mosteanu

TEDxConstanta - Vorbitor

Marius Moșteanu

Preot

TEDxConstanta - Vorbitor


Îndeobște cunoscut ca Părintele Marius, din 1998 predă Muzica bisericească și ritual la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius din Constanța și din 1995 este preotul paroh al Bisericii Sfântul Nicolae Vechi din orașul în care Ovidiu își avea metronom valurile Pontului Euxin.

A adăugat la familia sa cu doi copii și doi nepoți, mulțime multă de fii duhovnicești.

Face din tăcere cel mai frumos cuvânt, iar din îmbrățișare, cea mai profundă binecuvântare.

Îi place să trăiască într-o casă cu pereții de sticlă și să se împrăștie pentru a se aduna.

Tace pentru a învață și se străduiește să spună ceea ce simte și să simtă ceea alții îi spun că trăiesc.


Discurs Marius Mosteanu TEDxConstanta 2021

Quo Vadis

Quo Vadis este despre plecatul de acasă și plecatul de sine, prin sine și pentru sine. Acest "încotro mergi" nu se destăinuie niciodată pe de-a-ntregul după cum nu vom ști niciodată dacă este o întrebare sau un răspuns.

Fereastra lângă care se declina acest gând sau dor de ducă este aceeași in care proiectezi călătoria și primești în tine lumea care se întoarce în tine ca un fiu risipitor căruia i-a fost de ajuns ieșirea din sine.

Călătoria alături de ceilalți vine însă cu cea mai inedită înțelegere a spațiului și timpului ca împrumut de la celălalt. Mergem în același tren, în aceeași direcție, dar cu destinații pe măsura viselor, proiecțiilor, posibilităților și motivațiilor care ne-au scos din casa pe fiecare dintre noi. 

Lumea din afară nu diferă de cea din lăuntrul celui ce știe că prin fereastra prin care el privește, se uita la el o lume cu care el a pornit, de fapt, la drum. Quo Vadis este despre "încotro mergem" ca răspuns în așteptarea întrebării.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult