TEDxConstanta - Vorbitor
Profesor Universitatea Ovidius Constanța
TEDxConstanta - Vorbitor
Wladimir-Georges Boskoff a studiat matematica la Universitatea București unde și-a susținut și doctoratul în 1994.
Din 1990 este profesor al Universității Ovidius din Constanța.
În 1996 a primit Premiul Gheorghe Țițeica al Academiei Române pentru contribuții la înțelegerea naturii metrice a geometriilor neeuclidiene.
Alte distincții obținute sunt Medaliile SSMR (Societatea de Științe Matematice din România) în 2010 și 2015, Premiul Fundației Sigma pentru problemistică în 2009, Premiile Ministerului Educației Naționale în 2018 și 2019.
A antrenat lotul olimpic de matematică al României între 1983-1988.
A condus numeroase granturi naționale și internaționale și este membru al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Matematică din anul 1984.
A fost invitat ca cercetător și profesor la universități din Franța si Statele Unite ale Americii și a conferențiat la universități din SUA, Franța, Grecia, Italia, Chile, Estonia, Japonia, etc.
În 2010 a obținut bursa CopyRo pentru cercetare în domeniul Fundamentelor Matematicii.
Între 2004 - 2012 și 2016 - 2020 a fost Decanul Facultății de Matematică și Informatică în cadrul Universității Ovidius Constanța.
Este Prim Vicepreședinte al SSMR din 2017.
Este un adept al interdisciplinarității în prezentarea matematicii, cărțile sale din Springer despre Relativitate și Cuantică fiind o dovadă în acest sens.
Wir müssen wiessen, wir werden wiessen. Trebuie să știm, vom știi; Aceste cuvinte ale celui mai mare matematician din lume, David Hilbert, sunt motorul gândirii celor care au mintea deschisă spre reușite care se adăugă tezaurului cunoașterii umane sau înțelegerii teoriilor deja existente.
Educația și deschiderea spre cunoaștere prin creație ne fac să evităm ceea ce Liiceanu numea "încremenire în proiect".
Dacă suntem din domeniul Matematicii putem urmări evoluția de la geometriile Euclidiene la cele Neeuclidiene apoi la Teoria Relativității. Sau cum Geometria Diferențială devine limbaj pentru Teoria Generală a Relativității. Sau mai mult, cum acest limbaj care există independent de Teoria Generală a Relativității este chiar teoria generală a relativității dacă un open-minded știe cum să extragă ceea ce numim noi realitate fizica din el.
Astfel ajungem să înțelegem cum evoluează Universul.
Costin Dămășaru
Inovații menite să schimbe lumea
Ediția VIII - Adaptability - 2023
Sebastian Burduja
În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic
Ediția VII - The New Now - 2022
Alexandru Bobe
Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!
Ediția VI - Unlocked - 2021
Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult