TEDx-Constanta-Dafina-Jeaca

TEDxConstanta - Vorbitor

Dafina Jeacă

Antreprenor. IT

TEDxConstanta - Vorbitor


Dafina, alături de echipa sa și Agenția Spațială Europeană, ajută fermierii români oferindu-le bazele unui management sănătos și eficient prin intermediul tehnologiei.

Informații importante precum rezerva de umiditate din sol pentru grâu și porumb sau identificarea evoluției culturilor pe parcursul întregului  sezonului sunt oferite pe baza aplicaţiei OGOR.

Dafina este co-fondator OGOR, o aplicaţie de moni­torizare a terenurilor agri­cole a cărui sursă de date este preluată prin sateliții Copernicus, lansaţi în 2017. Face parte din echipa câștigătoare a grantului Copernicus Incubation (prima echipă din România care a câștigat acest grant). A fost project coordinator la Stagii Pe Bune, program ce intenționează să plaseze studenții de la facultățile de IT&C în stagii practice care au loc în timpul verii în companiile de IT&C.

„Visul meu este să ofer mai mult control asupra fermei prin intermediul tehnologiei. Tinerii încep să înțeleagă că afacerile în acest domeniu nu se fac doar cu plugul, ci modern, de la birou, cu tehnologie, cu telefonul și laptopul în brațe.”


Discurs Dafina Jeacă TEDxConstanta 2022

Agricultura digitală - Provocări și potențial

Un proiect început în 2019 în agricultura din România   găsește doua lumi diferite: o parte din ei își doresc sa fie ajutați de tehnologie și o mare parte care nu vor sa apeleze la utilaje de precizie, sateliți europeni, la eliminarea erorilor umane.

Tehnologia în agricultură ne duce spre un management mai bun al culturilor, o înțelegere mai bună a aparițiilor bolilor, evoluția culturilor, senzori în sol care pot analiza bio - chimic pământul, drone. Între-un final cu ajutorul tehnologiei fermierul câștigă timp, ia decizii mai simplu și mai repede. Dafina, alături de echipa sa și Agenția Spațială Europeană, ajută fermierii români oferindu-le bazele unui management sănătos și eficient prin intermediul tehnologiei.

Informații importante precum rezerva de umiditate din sol pentru grâu și porumb sau identificarea evoluției culturilor pe parcursul întregului  sezonului sunt oferite pe baza aplicaţiei OGOR.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult