TEDx-Constanta-Ana-Maria-Stancu

TEDxConstanta - Vorbitor

Ana-Maria Stancu

CEO Bucharest Robots

TEDxConstanta - Vorbitor


Ana-Maria Stancu este CEO al Bucharest Robots (primul start-up din România dedicat roboților umanoizi și roboților de servicii), fondatoare a RoboHub (un centru de învățare în domeniul roboticii și programării) și una dintre cele 50 de femei în robotică din lume pe care trebuie să le știi.

Ana-Maria a inițiat, alături de alte organizații în domeniu, Coaliția pentru Educație Digitală în România și se implică activ în elaborarea politicilor publice în domeniul noilor tehnologii, atât la nivel național, cât și la nivel european.


Discurs Ana-Maria Stancu TEDxConstanta 2023

Innovate or Die!

În discursul său captivant și profund, vorbitorul abordează o temă esențială pentru societatea contemporană: schimbarea paradigmei de supraviețuire și succes în lumea modernă. El începe prin a demonta ideea tradițională a supraviețuirii celui mai puternic, o noțiune care a dominat gândirea umană timp de secole, dar care nu mai este valabilă în contextul actual. 

În locul acesteia, vorbitorul propune o nouă viziune: "Supraviețuirea nu mai este despre forță, ci despre capacitatea de adaptare rapidă." Această afirmație deschide calea spre o discuție mai amplă despre ce înseamnă forța în epoca noastră și cum putem, ca indivizi și comunități, să ne dezvoltăm și să valorificăm această capacitate de adaptare.

În a doua parte a discursului, vorbitorul se concentrează asupra întrebării cruciale: "Cum ne pregătim pentru această nouă realitate?" El explorează diferite strategii și metode prin care indivizii și societatea în ansamblu pot cultiva flexibilitatea și agilitatea necesare pentru a naviga cu succes într-o lume în continuă schimbare. Prin exemple concrete și povești inspiratoare, vorbitorul ilustrează cum adaptabilitatea a devenit noua monedă a succesului, fie că vorbim de mediul de afaceri, tehnologie, educație sau dezvoltare personală. Discursul său este un apel la acțiune pentru toți cei care doresc să fie pregătiți pentru viitor, subliniind importanța inovației, gândirii critice și a unei mentalități deschise la nou.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult