TEDx-Constanta-Elena-Unciuleanu

TEDxConstanta - Vorbitor

Elena Unciuleanu

Fondator & CEO Reporting Center

TEDxConstanta - Vorbitor


Elena Unciuleanu a petrecut peste 15 ani construind sisteme de raportare pentru peste 20 de bănci. Drept urmare, pe lângă abilitățile sale tehnice puternice, ea are vaste cunoștințe în afaceri bancare.

Ea s-a concentrat pe inginerie flexibilă prin soluții software de proiectare, capabile să se adapteze reglementărilor în schimbare atât de frecvente în domeniul bancar.

După ce a acumulat experiență relevantă în acest domeniu, în 2015 a fondat compania RegTech numită Reporting Center, unde creează soluții software de raportare pentru piața bancară locală și internațională.

În 2016, ea a lansat Elite Reporting Platform – un instrument inovator pentru a automatiza cu acuratețe Raportarea obligatorie reglementă pentru bănci și alte instituții financiare. Acesta acoperă extragerea datelor, analizarea datelor, calculele algoritmilor, exportul rapoartelor în format standard (Excel, XBRL, XML, CSV, TXT etc.). Conține o bază de date cu toate rapoartele de reglementare cerute de autoritățile bancare europene (FINREP, COREP, BASEL etc.).

Această aplicație a fost adoptată rapid de către bănci, deoarece a funcționat în 5 Bănci diferite, la doar 3 luni de la lansare. Între timp, aplicația a fost folosită de 12 bănci, 4 instituții financiare nebancare, 1 unicorn FinTech și 5 companii.


Discurs Elena Unciuleanu TEDxConstanta 2023

Inteligența viitorului

Inteligența artificială prezentă din ce în ce mai mult în viața noastră a impus o schimbare de ritm. Pe de o parte, automatizarea proceselor repetitive ne ajută să câștigăm timp. Pe de alta parte, până și cele mai noi profesii trec printr-o transformare majoră.

Cum arată inteligența viitorului și care sunt direcțiile principale în jurul cărora se creionează meseriile viitorului?

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult