TEDx-Constanta-Mihai-Cosor

TEDxConstanta - Vorbitor

Mihai Cosor

Renewable Energy Trader

TEDxConstanta - Vorbitor


Sunt un adept al eficienței și al maximizării resurselor noastre la potențialul maxim. Călătoria mea a început în 2006, când am absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, pornind pe o cale care, în cele din urmă, m-a dus acolo unde sunt astăzi.

Cariera mea timpurie s-a desfășurat în industria auto, un spațiu interesant, dar nu tocmai pasiunea mea. În acest timp am început să-mi descopăr adevărata chemare. Am început să lucrez pentru o companie românească specializată în comercializarea energiei regenerabile. Această mișcare s-a dovedit a fi transformatoare, oferindu-mi o perspectivă unică asupra complexității producției de energie.

Pe măsură ce am aprofundat materia de studiu a energiei regenerabile, în cei zece ani petrecuți acolo am devenit fascinat de orchestrarea generării de energie în jurul modelelor meteorologice, a fluxurilor / refluxurilor de consum / producție, dar și de complexitatea piețelor energetice. Împreună cu o echipă dedicată, ne-am orientat atenția spre implementarea strategiilor inovatoare necesare integrării RES în economia viitorului. Misiunea noastră a fost să valorificăm natura adesea imprevizibilă a proiectelor din surse regenerabile și să le organizăm într-un mod care să asigure funcționarea fiabilă, minimizând în același timp impactul asupra mediului.

În 2023, viziunea noastră colectivă s-a materializat în APOLLO TRADING, o companie axată pe asigurarea accesului pe piață pentru proiectele din surse regenerabile. Abordarea noastră este dublă – nu doar acționăm patrimonial în numele acestor proiecte, ci și asigurăm bancabilitatea acestora pe o piață de energie volatilă, într-o industrie concepută inițial în jurul surselor de energie convenționale.

Acum, navigăm în provocările acestui sector dinamic, în care cerințele tehnice sunt exigente, iar condițiile pieței sunt în continuă schimbare, făcând ca proiectele de energie regenerabilă să nu fie doar viabile, ci și prospere în acest nou peisaj energetic.


Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult