TEDx-Constanta-Steliana-van-de-Rijt-Economu

TEDxConstanta - Vorbitor

Steliana van de Rijt-Economu

Autor și Fondator  ”Mothers as leaders”

TEDxConstanta - Vorbitor


Steliana van de Rijt-Economu, descrisă de presa olandeză ca ”liderul care a conectat managerii eficienți și mamele influente”, autoarea cărții ”Mothers as Leaders”, premiată la conferința globală WIN din Atena, și coach pentru echipe și lideri.

Fost președinte al AIESEC Constanța, și-a început călătoria în antreprenoriatul social în anul 2020 când a câștigat premiul de inovație al Băncii Mondiale.

Tot în 2020, a fondat comunitatea ”Mothers as Leaders”. Contribuitor frecvent la Thrive Global și Institutul de Coaching Harvard McLean, abordează echitatea și diversitatea pentru clienți precum ING Bank, Shell, Heineken, Microsoft Azure, Renault, Salesforce. Stabilită în Texas din 2021, sprijină în continuare antreprenorii români și diaspora.


Discurs Steliana van de Rijt-Economu TEDxConstanta 2023

Tranziția la rolul de părinte - cel mai bun MBA in Leadership

Această prezentare oferă o perspectivă personală și profundă despre cum experiențele și abilitățile dobândite într-un mediu profesional pot fi aplicate și în viața de familie, în special în rolul de părinte. Prezentarea începe cu o constatare interesantă: educația formală și ucenicia ne pregătesc pentru carieră și meserie, dar nu există un ghid standard pentru a fi părinte. 

Rolul de mamă, în particular, este descris ca venind fără un manual de instrucțiuni, necesitând o adaptare continuă. Această idee este ilustrată prin experiențele personale ale vorbitoarei, care a avut o carieră ambițioasă și de succes, avansând de la studiile în Constanța la o poziție expat în Londra, în cadrul unei companii multinaționale.

Principiile de business management și coaching, aplicate în rolul de mamă, au devenit soluția ei la provocările întâmpinate.

În concluzie, ea subliniază că rolurile de părinte și lider nu trebuie să fie în competiție, ci pot fi văzute ca complementare. În cele din urmă, fiecare individ are responsabilitatea a două echipe: echipa de la locul de muncă și cea de acasă, și cheia succesului constă în a lua cele mai bune aspecte din fiecare rol pentru a le îmbunătăți și completa reciproc.

Am înțeles

Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult