Stefan Dinescu-Craciun este un maestru al cafelei pe care a transformat-o într-o artă și știință deopotrivă. Pasiunea sa pentru cafea a început acum 11 ani și de atunci a transformat această pasiune într-o carieră care îl definește.
Dintr-o simplă curiozitate, cafeaua a devenit centrul universului său profesional. A reușit să își dedice întreaga viață profesională acestui domeniu și a avut ocazia să concureze și să jurizeze la campionate naționale și internaționale de cafea.
Acum, lucrează cu prăjitorii din orașe precum București, Sibiu, Alba Iulia și nu numai, inclusiv Izmail, Ucraina.
Stefan Dinescu-Craciun nu este doar un pasionat al cafelei, ci și un profesionist dedicat. A câștigat titlul de campion național la degustarea cafelei în 2014 și a reprezentat România la campionatele mondiale din Melbourne. Ca trainer, coach si consultant pentru cafenele și prăjitorii de cafea a organizat degustări, evenimente corporate și workshopuri care au adus cafeaua în prim-planul atenției.
A avut onoarea să jurizeze competiții precum Constanța Regional Barista Championship și Romania National Barista Championship și a obținut locul 3 în National Cezve Ibrik Championship în 2016 și 2019.
Ceea ce îl diferențiază este abordarea sa științifică față de cafea. Analizează totul, de la parametrii meteorologici ai magaziei de cafea verde până la curbele de prăjire și parametrii chimici ai apei. Acest mix de pasiune, cunoștințe și experimente îl ajută să transforme cafeaua într-o experiență de neuitat.
Costin Dămășaru
Inovații menite să schimbe lumea
Ediția VIII - Adaptability - 2023
Sebastian Burduja
În căutarea antidotului la maladia scepticismului cronic
Ediția VII - The New Now - 2022
Alexandru Bobe
Give me the key and i'll unlock the entire wor[l]d!
Ediția VI - Unlocked - 2021
Dacă continui să navighezi înseamnă că ești de acord cu folosirea cookies pe acest site.
Mai mult